zaterdag 3 januari 2015

Chinese lichtjes


Een tuin in de winter vol met lichtjes die Chinese figuren laten zien. Mooier kan niet toch? Gisteravond besloten mijn ouders, broertje in ik om naar het China Light Festival in de Botanische tuinen in Utrecht te gaan. Ik had al veel goede verhalen en mooie foto's op internet gezien en was erg benieuwd. Ik nam mijn camera mee om alles vast te leggen, lees snel verder!


Dit was de "poort" waardoor je binnenkwam. Het was veel drukker dan we hadden verwacht en dus stonden we aardig lang in de rij en was het op sommige plekken te vol om mooie foto's te kunnen maken.


Tientallen kunstenaars hadden de tuin omgetoverd tot een paradijs met lichtgevende en bewegende beelden.


Over de herkomst van de lichtfestivals gaan vele verhalen de ronde. Al eeuwenlang worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen.

Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. 

Bron: chinalightutrecht.nl


The lion king!


Dit was wel het hoogtepunt van het festival. Een meters lange draak die op het water was gemaakt. 

Ik vond dit festival zeker heel erg geslaagd! Ik vond het wel een beetje jammer dat het zo druk was maar als de mensen voor je een beetje doorlopen is het prima te doen. Zou jij ook graag naar dit festival willen? Het is tot morgen in Utrecht te vinden. Kijk voor meer informatie op hun site. Wel zal ik aanraden om je kaartje via internet te kopen want ik hoorde dat de mensen die hun kaartje nog aan de deur moesten kopen weggestuurd zijn vanwege de drukte.Geen opmerkingen:

Een reactie posten