zondag 19 oktober 2014

goedemorgen!


Een hele goede morgen! Ik had zin om weer eens een artikeltje te tikken waarin ik tegen jullie ga praten. Het is nu 10:00. Mijn plan was om eerder op te staan maar de wekker die ik had gezet ging niet af. Het is vannacht koud geweest, te zien aan de druppels die er op het raam liggen, wel een heel erg mooi gezicht. Ik luister naar de fijne afspeellijst hierboven, dit is echt mijn favoriete afspeellijst op spotify. heb jij nog aanraders wat betreft afspeellijsten? Wat ga ik vandaag doen? Vandaag ga ik wat dingen doen die nodig zijn, ik moet even wat langs brengen bij de Albert Heijn en ik moet mijn nieuwe lenzen voor deze maand ophalen. Ook ben ik door een vriendin op de taart gevraagd en moet ik alvast beginnen met leren voor mijn toetsweek. Ja, ik begin lekker op tijd want ik weet dat het anders weer stressen word aan het einde. Mijn toetsweek begint over 2 weken en als ik eerlijk moet zijn ben ik best gespannen. Het zijn mijn eerste toetsen die ik dit jaar maak en ze tellen ook meteen mee voor mijn eindexamen. Ik heb nog 3 van dat soort weken dit jaar en volgend jaar nog 2 en dan doe ik eindexamen. Het komt nu toch wel echt dichtbij en ik vind het best eng. Ik weet nog helemaal niet goed wat ik wil doen na school, fotografie lijkt me heel erg tof, maar muziek ook. Ik heb ook nog het idee om misschien door te stromen naar het vwo of een jaar in Engeland naar school te gaan, maar eigenlijk is niks van dat alles nog zeker. Als ik naar de kunstacademie wil moet ik nu al beginnen met mijn portfolio, maar als ik iets met muziek wil doen moet ik meer en beter oefenen. Ik weet ook helemaal niet of ik wel goed genoeg ben voor de studies die ik zou willen doen. Over iets minder dan 2 jaar ben ik klaar met school en dan ben ik vrij om te doen wat ik wil. Voor de meeste mensen is het iets waar ze heel erg naar uitkijken, dat is bij mij ook wel zo maar ik vind het ook eng om niet meer aan zo'n dagelijkse verplichting als school vast te zitten. Ik heb dan 13 jaar op school gezeten en als dat ineens weg is lijkt mij dat heel gek. Natuurlijk ga ik studeren, maar dat is toch anders. Ik moet nog maar even heel goed gaan nadenken wat ik wil en of ik wil doorstromen of een tussenjaar wil nemen. Veel keuzes!


Voor nu heb ik vakantie. Even niet vastzitten aan school, hoewel ik elke dag wel wat ga leren, en gewoon lekker ontspannen! School sloopte mij compleet in de eerste weken. Ik was elke dag ontzettend moe en maakte heel veel huiswerk. Ik sliep slecht en had haast geen tijd en energie meer om te bloggen en andere hobby's te beoefenen. Natuurlijk hoort huiswerk maken erbij maar ik vond het heel vervelend dat school zo ongeveer al mijn energie opvrat. Gelukkig gaat het nu wel beter, ik ben minder moe en kan meer doen na schooltijd. Ik ben ook gestopt met mijn vrijwilligerswerk, niet omdat ik het niet leuk vond, maar omdat het echt niet ging met huiswerk en mijn energie. Ik was op maandagmiddag 3 uur op de manege en ik merkte dat ik dat gewoon niet trok. Ik was op maandagmiddag altijd heel erg moe en vond het fijn om nog even te kunnen relaxen als ik klaar was met mijn huiswerk, dat kan ik nu. Ook kan ik nu op maandagmiddag met vriendinnen mee naar huis om daar iets gezelligs te doen of aan school te werken. Dat vind ik ook wel heel erg gezellig omdat ik mijn vriendinnen ook heel erg belangrijk vind. Ik kan nu hopelijk ook weer wat meer tijd aan het bloggen besteden. Ik mis het wel, om al mijn creatieve uitspattingen op internet te plaatsen, om al mijn gedachten van mij af te schrijven en gewoon lekker te bloggen. Ik hoop dat ik mijn tijd zo kan gaan indelen dat ik weer meer kan gaan bloggen en kan gaan fotograferen, want eigenlijk heb ik al meer dan een maand niet meer ├ęcht gefotografeerd. Ik ben wel heel erg druk met het uitwerken van een fotoserie dus ik zit niet stil. Maar ik heb niet echt weer gefotografeerd, heel jammer vind ik zelf. Dat wil ik ook weer meer gaan doen. Jullie gaan zeker meer van mij horen!

Het is nu 10:14, ik ga mij aankleden, opmaken en ontbijten. Het is lekker weer dus het word een mooie dag. Ik wil wel vaker van dit soort ochtendverhaaltjes gaan maken, hoe lijkt jullie dat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten