woensdag 18 juni 2014

energie & liefde.

Iedereen stopt zijn energie en liefde ergens anders in. Ik ken een meisje dat heel veel van haar energie en liefde in paarden stopt. Weer een jongen stopt veel energie in liefde in de sport die hij beoefent. Zo vind iedereen wat anders belangrijk en stopt iedereen daar hun liefde en energie in. Logisch, want als iedereen het zelfde zou zijn zou het maar een saaie boel worden. Ik zou nooit zoveel liefde en energie in paarden steken als dat meisje dat ik ken. Ik vind paarden leuk en rij een keer per week paard maar meer niet. Ik stop mijn liefde in andere dingen, maar welke dingen?


Muziek
Al zo lang ik weet hoor ik muziek, mijn moeder speelt piano, ik ging wel eens kijken bij de drumles van mijn vader en toen ik oud genoeg was om een viool vast te houden leerde ik er op spelen. Niet veel later leerde mijn broertje cello spelen en hoorde ik de hele dag door muziek. Met de dag werden de klanken mooier en de muziek moeilijker. En met de dag werden mijn broertje en ik beter in het spelen op ons instrument. Elke zaterdag hadden we groepslessen en een keer per week hadden we individuele lessen. Ook op school hoorde ik muziek, we zongen liedjes met de klas en elke maandag en vrijdag hadden we week opening en sluiting waarin ook werd gezongen. Hoe ouder ik werd hoe meer ik van muziek begon te houden. Ik had een ipod waar ik muziek op zette die ik luisterde. Ik zong veel en vond het oefenen voor vioolles steeds minder erg worden. Toen ik 9 was kwam ik in een jeugdorkest en hoorde ik op vrijdag 2 uur lang de klanken van het orkest. Ik begon muziek echt te waarderen en kwam erachter hoe tof het was om een instrument te bespelen. In de zomervakantie voor de eerste kroop ik achter de piano en leerde mezelf een liedje spelen. Nadat ik de hele zomervakantie had geoefend kon ik het liedje spelen, ik bedacht variaties en vond piano spelen super leuk. Ik ben er mee door gegaan en heb mezelf allemaal liedjes leren spelen, van pop muziek tot film muziek, en van film muziek tot klassieke muziek. Alle genres vond ik leuk en leerde ik mezelf aan. Piano spelen voelde als een uitlaatklep. Niets moest, alles mocht. Het was niet zo als op de vioolles dat ik verplicht een stuk moest spelen, nee nu was ik de baas over wat ik speelde. Nu speel ik nog steeds bijna elke dag piano en merk ik dat ik steeds moeilijkere stukken speel. Op vioolles gaat het goed en ook daar merk ik dat ik sommige dingen alweer beter onder de knie heb. Ik geniet van de concerten die we spelen met orkest en vind het altijd weer leuk om met het orkest voor mensen op te treden. Ik zou nog vaker viool kunnen studeren maar ik stop nu al heel veel tijd, energie en liefde in muziek. Ik zou niet weten hoe mijn leven zou zijn geweest als er geen muziek was geweest.


Vriendschap
Ik vind vriendschap ontzettend belangrijk en wil graag tijd vrijmaken voor mijn vrienden. Ik vind het leuk om zomaar naar een vriendin te fietsen en het samen gezellig te hebben. Als een vriendin het moeilijk heeft wil ik langskomen om haar te troosten of op te vrolijken. Op school maak ik ook tijd voor mijn vriendinnen. Soms gaat vriendschap voor schoolwerk en ga ik na school een ijsje eten terwijl ik eigenlijk moet leren. Ik vind gezellige dingen doen met vriendinnen het leukste wat er is en kan daar heel erg van genieten. Het maakt me niet uit wat we doen, als we maar samen kunnen zijn. Samen naar de stad, picknicken of gewoon gezellig kletsen. Ik vind alles leuk. Ik ken mijn vriendinnen goed en zie het aan ze als ze boos zijn of als ze ergens mee zitten. Ik help ze graag en vind het niet erg om naar hun problemen te luisteren, ik vind het dan ook heel erg leuk om te horen als iemand tegen me zegt dat ik goed kan luisteren. Mijn vriendinnen maken mij op hun beurt ook weer aan het lachen als ik me verdrietig voel en luisteren naar mijn problemen. Ze weten altijd wel een oplossing en door hun goede raad voel ik me al gauw een stuk beter. Ik kan ontzettend lachen met mijn vriendinnen en dat doen we dan ook bijna elke dag. Als één van mijn vriendinnen lacht lach ik automatisch mee omdat het zo ontzettend aanstekelijk is. We doen gek samen waardoor we nog wel eens rare blikken krijgen maar dat maakt ons niks uit.

waar stop jij je liefde en energie in?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten