zaterdag 12 april 2014

Mijn bucketlist.Ik wil graag veel uit het leven halen en had al vaker gehoord over een bucketlist. Een lijst waarin je dingen zet die je nog wil doen voor je dood gaat. Ik ben ook begonnen aan mijn bucketlist en vandaag laat ik jullie wat dingen zien die ik wil doen voordat ik dood ga. Lees snel verder!

1. Spelen in het concertgebouw
Dit is het enige ding dat ik tot nu van mijn bucketlist heb gedaan. Ik heb toen ik een jaar of 8/9 was in de grote zaal van het concertgebouw gespeeld en twee weken terug heb ik een concert gegeven in de kleine zaal. De zalen in het concertgebouw zijn echt prachtig en de sfeer die er hangt vind ik heel erg bijzonder. Ik hoop dat ik nog vaker in het concertgebouw mag spelen want ik vind het geweldig!

2. Gitaar leren spelen
Ik vind muziek super leuk en het lijkt me heel erg gaaf om naast viool en piano ook gitaar te kunnen spelen. Gitaarmuziek kan je ontzettend makkelijk op internet spelen en ik hou van het geluid van een gitaar. Het doet me denken aan zomer en aan kampvuren. Ik vind nummers met akoestische gitaar erin altijd heel erg fijn om naar te luisteren en het lijkt me leuk om die nummers zelf te kunnen spelen. Ik heb gehoord dat als je viool speelt je ook makkelijk gitaar kan leren spelen dus ik hoop dat dat waar is!


3. In een random trein stappen en kijken waar je uitkomt
Dit lijkt mij zo leuk om te doen! Ik vind treinreizen sowieso al heerlijk maar het lijkt me nog veel leuker als je niet weet waar je uitkomt. Het hoeft ook niet eens duur te zijn want ik kan gewoon een dagkaart kopen bij de Kruidvat of Hema. Dit is zeker iets wat ik ga doen in een vakantie, gezellig met vriendinnen een dagje treinreizen.

4. Vrijwilligerswerk doen in Afrika
Ik doe nu al vrijwilligerswerk in Nederland en dat vind ik super leuk. Een vriendin van mij heeft vorig jaar vrijwilligerswerk gedaan in Afrika en die vertelde daar ontzettend leuke verhalen over. Afrika lijkt me een ontzettend tof land en om daar dan ook nog te helpen met dingen lijkt me helemaal tof. Ik vind het leuk om mensen te helpen en in een land als Afrika is hulp vaak hard nodig. Het lijkt me gaaf om die hulp te bieden en ondertussen ook te genieten van het land. 

5. In de dode zee zwemmen
Wat lijkt me dat een gek gevoel zeg! Dat je gewoon blijft drijven op water. Ik heb wel eens beelden gezien van mensen die bleven drijven en het zag er super leuk uit. Ik ben gewoon echt heel erg benieuwd naar het gevoel wat je krijgt als je zo blijft drijven in het water. En de omgeving van de dode zee is volgens mij ook ontzettend mooi. Het lijkt me een ontzettend gave ervaring en daarom zou ik het heel erg graag een keer willen doen.

6. Op spitzen dansen
Ik hou ontzettend veel van dansen en vind vooral moderne dans heel erg mooi. Een vriendin van mij zit op ballet en ik heb ooit eens op haar spitzen mogen staan. Dat vond ik zo'n ontzettend gaaf gevoel dat het me heel erg leuk lijkt om op spitzen te kunnen dansen. Dit is een doel waarvan ik niet zeker weet of ik dat wel ga halen maar ik kan het altijd proberen toch? Spitzen hebben gewoon iets ontzettend speciaals en het lijkt me gaaf om erop te kunnen dansen.7. Bungee jumpen
Dit lijkt me onwijs eng maar misschien dat ik het later wel ga durven. Het lijkt me in ieder geval een ontzettend gaaf gevoel om gewichtloos door de lucht te vliegen met het idee dat je niet naar beneden kan vallen. Op de pier in Scheveningen kan je bungee jumpen en daar heb ik wel eens een tijdje naar gekeken. Ik vind dit echt iets dat je gewoon gedaan moet hebben in je leven.

8. Slapen op het strand
Ik ho van het strand en ik vind het heel erg fijn om overdag op het strand rond te zwerven en te kijken naar de golven die het strand op komen rollen. Het geluid van de zee is voor mij ook ontzettend rustgevend en ik krijg veel inspiratie op het strand. Slapen op het strand lijkt me heel erg leuk omdat het een hele andere omgeving is dan waar ik normaal slaap. Het lijkt met super leuk om 's avonds een kampvuurtje te maken en daar dan met vrienden om heen te zitten om daarna in slaap te vallen in het zand.9. Mijn haar rood verven
Dit is iets wat ik al heel erg lang wil. Geen idee of het me gaat staan maar dat zien we dan wel weer. Ik vind rood haar ontzettend tof staan bij andere mensen en ik ben heel erg benieuwd hoe het mij gaat staan. Wie weet, misschien staat het wel helemaal niet en loop ik zwaar voor gek. Maar misschien staat het me wel en ben ik er heel erg blij mee. Dat is iets wat ik pas weet als ik het gedaan heb.

10. Naar een musical
Als ik al die reclames van musicals op TV zie wil ik er altijd zo graag naar toe. Musicalmuziek maakt me vrolijk en ik vind dans, zang en toneel gecombineerd heel erg leuk om naar te kijken. Het lijkt me ontzettend gaaf om een musical "live" te zien. Nu zie ik altijd de reclames op tv en dan lijkt het me al gaaf. Laat staan als je in de zaal zit en alles super goed kan zien.

wat staat er op jouw bucketlist?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten