zaterdag 1 februari 2014

Relax!


Weet je wat ik moeilijk vind? Ontspannen, mijn hoofd zit altijd veel te vol en ik doe altijd veelste veel te gelijk. Ik heb vaak het gevoel dat ik nooit rust kan vinden, inslapen is al jaren een probleem. 'S avonds zit mijn hoofd gewoon veelste vol met indrukken van de dag. Ik moet eerst de dag duizend keer doornemen voordat ik een beetje normaal kan gaan slapen. Meestal duurt dat wel een uur of twee/drie. En dan gaat de volgende dag de wekker gewoon weer om 07:00. Ja, zo blijf ik niet wakker op school hoor. Mijn hoofd zit gewoon altijd te vol en ik doe veel te veel tegelijk. Ik kan me niet focussen op één ding,

Om even te laten zien hoe het ongeveer loopt in mijn hoofd mijn gedachten op een schooldag:
Laat ik wiskunde gaan maken
Oh, maatschappij moet ook nog afgemaakt worden. Doe ik dat nu even snel. 
Oke nu maar echt aan wiskunde. 
Wat moesten we ook al weer maken? 
Waar is mijn pen nou?
Ik snap het niet
Oh, mailtje over de open dag. 

Ik moest nog Duits maken, wat moesten we ook al weer maken? Oh oke, dat doe ik nu wel even. 
Oh shit morgen moet ik ook nog frans en natuurkunde maken.
Oh ja ik was bezig met wiskunde
Wat gebeurt er nou aan de andere kant van de klas?
Niks bijzonders, verder met wiskunde. 
Wat zei die gene nou?
Oh ja wiskunde.
Uuuuhm... 2:4 
Oh stom nummer, even nieuwe opzetten.
Waar was ik ook alweer?
Oh ja, 2:4. 
Waar is mijn rekenmachine gebleven.
mijn flesje water is leeg, even nieuwe halen.

en nu weer verder met wiskunde, waar ook al weer?
2:4. 
Nu moet ik me echt even goed gaan concentreren anders kom ik nergens vandaag. 
oh ja, ik moest nog even iets aan die docent vragen. 
Docent is niet op school, morgen dan maar.
2:4...
shit, vanmiddag vioolles en ik heb niet geoefend. 
Ik moet echt meer gaan oefenen voor vioolles.
oh, ik heb ook niet geoefend voor orkest. 
Waarom onthoud ik dat soort dingen niet?
Even kijken of er deze week nog iets is wat ik niet moet vergeten
*pakt agenda*
oh, niks, oke even kijken of al mijn toetsen er in staan.
Oh en de datum van de open dag moet er ook nog in. 
Ja, alles staat er in. Wat moest ik ook al weer doen?
Oh ja, wiskunde: 2:4. 

en dan is er zo een uur voorbij en ben ik niet verder gekomen dan de som 2:4. Ik doe veel te veel te gelijk en weet dan op een gegeven moment niet meer waar ik mee bezig was. Elke keer komt er weer iets door wiskunde heen waardoor ik vergeet waar ik eigenlijk mee bezig was. Ik doe te veel te gelijk waardoor ik me niet op 1 ding kan focussen. Zoiets hoorde ik vandaag ook van mijn viooldocente. Ik speelde een stuk voor en vervolgens moest ik het van haar gaan herhalen en elke noot die fout was verbeteren. Bleek dat ik een aantal noten gewoon voorbij had gespeeld die eigenlijk fout waren. Terwijl, als ik me er even goed op geconcentreerd had ik ze niet voorbij was gespeeld. Ik ben te druk en met te veel dingen bezig waardoor ik me niet goed op 1 ding kan focussen en veel dingen vergeet.

Ik heb ook vaak het idee dat mijn hoofd te vol zit. Soms heb ik zoveel in mijn hoofd, zoveel gedachten en zoveel dingen die ik moet doen dat het me even te veel word. Dan maak ik to do lijstjes en schrijf ik alles op en dan word het weer wat rustiger. Ik heb vaak het idee dat alle gedachten over elkaar heen vallen en ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Er zijn ook avonden dat ik me bedenk om te gaan bloggen. Maar dat de avond dan eindigt met een halve blogpost, 3 gesprekken op facebook en nieuw gedownloade nummers.

Laatst zag ik op een site een heel erg herkenbaar verhaal dat ik graag even met jullie wil delen. Voor mij was het heel erg herkenbaar, kijken voor hoeveel van jullie het ook zo herkenbaar is:

Nietsvermoedend zit Sanne achter haar laptop muziek te luisteren, solitaire te spelen, te chatten en te surfen op 16 forums tegelijk. 
Ze staat op om haar mok weereens te vullen met thee en realiseert zich dan dat ze haar waterkoker niet kan vinden onder een berg rokken en pantykousjes die voortdurend uit de kast vallen. 
Binnen 5 minuten begint ze met puinruimen en brengt een lading wasgoed naar de badkamer waar haar moeder 3 trommels mee vol krijgt. 
Ze neemt zich voor om haar kast op te ruimen. 
Als ze terug komt valt haar oog op de tv die al de hele tijd aanstaat en ze gaat zitten kijken naar een intens oninteressante tekenfilm. Eigenlijk heeft ze zin in thee. 10 minuten lang weegt ze de voordelen van thee af tegen de nadelen van het opstaan om water te koken. Uiteindelijk gaat ze toch veel te veel water koken voor 1 mok en kiest ze een smaakje uit de 23 halflege doosjes kruidenthee. Als de thee klaar is realiseert ze zich dat ze zin heeft in chocola en dat ze het niet in huis heeft. Onmiddelijk stapt ze op de fiets om het te halen. 
Terug met de chocola is de thee natuurlijk koud. 
Sanne ziet dat het tapijt vies is en dat ze moet stofzuigen. 
Ze schopt de nodige troep aan de kant en stofzuigt het midden van de kamer. Dan zuigt ze een stapel naaipatronen op en besluit boos dat ze nodig onder haar bed moet opruimen. 
Tegen de tijd dat haar moeder roept voor het eten is haar kamer een slagveld en dwarrelt het stof vrolijk in het rond. 
Sanne maakt ondertussen elke vierkante centimeter onder haar bed schoon. Dan bedenkt ze zich de kwestie van de kast nog. 
Tot half 2 die nacht vouwt Sanne topjes op met de Boondock Saints titelsong op repeat. Ze kijkt in de spiegel en ziet dat ze haar wenkbrauwen moet epileren. zodoende. 
Tegen half 3 ligt Sanne in bed, balend van het gebrek aan nachtrust. Had ze nu ECHT de wekker op half 8 gezet? Ja toch? Ze controleert het 2 keer. 
weltrusten. Momentopname. 
In de tijd dat ik dit heb geschreven ben ik: thee wezen zetten, naar de wc geweest, haar geborsteld, Rennie geslikt en bed opgemaakt. Sanne
bron

vinden jullie dit herkenbaar? Ik herken me hier heel erg in. Ik kan nooit rust vinden omdat ik niks afmaak en de hele dag denk aan wat ik nog moet doen. Zo kan ik (net als Sanne) midden in een tv programma weglopen en drie kwartier later bedenken dat ik eigenlijk tv aan het kijken was terwijl ik net ben begonnen met mijn kamer op te ruimen.

Ontspannen is heel moeilijk omdat ik gewoon niet stil kan zitten. Ik ben zo druk in mijn hoofd met wat ik nog allemaal moet doen en kan dat niet even loslaten om ontspannen met een kopje thee op de bank te gaan zitten. Nee, het moet nu gebeuren. Ik kan me niet ontspannen voordat ik heb gedaan wat ik allemaal moest doen. En het probleem is, ik ben nooit klaar. Er komt altijd wel weer iets tussendoor waardoor ik moet stoppen waarmee ik bezig was. En zo heb ik altijd wel wat te doen en ben ik nooit écht klaar met de dingen die ik moest doen.

Maarja, ik verveel me daardoor nooit! :)

Wat vonden jullie van dit artikel? Dit is een ander soort artikel dan ik normaal schrijf maar ik vond het leuk om te delen met jullie. Kunnen jullie je hier een beetje in vinden? Of juist helemaal niet? Vertel het me! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten