donderdag 26 december 2013

ik ben geen culinair wonder.

gisteren was het kerst, dat betekent voor mij: lekker eten en gezelligheid. We hadden dit jaar besloten dat we de verschillende gangen gingen verdelen en ik moest het dessert maken. Lees verder voor mijn avonturen in de keuken...


ja, het dessert dus. Desserts vind ik het allerleukst om te maken en dus was ik erg blij dat ik het mocht maken. Ik besloot dat het wel leuk zou zijn als ik mijn familie cheesecake zou gaan voorschotelen. Ik vind cheesecake heel erg lekker en dacht "hoe moeilijk kan het zijn om een recept te volgen?" dus deed ik boodschappen en installeerde mij in de keuken.

en meteen in de eerste minuut ging het mis. Ik was vrolijk bezig met boter smelten in een pannetje terwijl ik ondertussen de andere ingrediĆ«nten afwoog. Toen ik me even later omdraaide naar mijn pannetje was de boter bruin, aangebrand dus. Ik had geen boter meer en alle winkels waren dicht, dus kon ik geen nieuwe halen. Dan moest ik het maar met de aangebrande versie doen.

Toen moest ik de springvorm invetten en er bakpapier in doen, dat lukt natuurlijk ook niet. Het bakpapier bleef niet plakken en het zag er niet uit. Dan maar zonder bakpapier. Ik gooide het goedje wat ik had gemaakt van de koekkruimels en de aangebrande boter in de springvorm, maar het was veel te weinig. Dus gooide ik nog een half pak koek erboven op en begon het aan te stampen tot het een beetje op een taartbodem begon te lijken. Ik zette hem in de oven en na een kwartier moest ik van het recept de temperatuur verhogen. Dat deed ik en ik begon aan het kaasmengsel. Terwijl ik vrolijk door de kaas aan het roeren was begon de keuken een beetje raar te ruiken. Ik keek in de oven en ja hoor, daar lag de bodem. Helemaal zwart. Ik haalde hem uit de oven en ging verder met mijn kaasmengsel.

Toen het kaasmengsel klaar was begon ik aan poging twee om een goede bodem te krijgen. Alleen had ik te weinig koekkruimels omdat ik de eerste keer bijna het hele pak erin had gegooid. Dus vulde ik de bodem op met kokoskoekjes die een paar maanden over datum waren, ik kon niks beters vinden. In goede hoop zette ik de springvorm voor de tweede keer in de oven en ik begon met afwassen, want de keuken was inmiddels verandert in een klerezooi. 

De keuken rook nog steeds raar, maar ik dacht dat dat kwam door de vorige bodem. Na een kwartier haalde ik de bodem uit de oven en je gelooft het niet, hij was weer aangebrand. In het hele huis was geen koekje meer te bekennen en dus moest ik de hoop opgeven een goede bodem te maken. Ik had alleen nog het kaasmengsel en dat was wel gelukt. Dus gooide ik dat in de springvorm en deed hem nog een keer in de oven.


als dit mengsel ook zou verbranden had ik helemaal niks meer, hij moest dus lukken! Toen ik hem een uurtje later uit de oven haalde zag hij er niet echt verbrand uit, gelukkig! Ik zette hem een uurtje in de koelkast en toen zag hij 


en dit is het eindresultaat! Cheesecake spul op een bodem van kruidnoten (past niet echt meer bij de tijd van het jaar maar ik had alle koekjes in huis opgemaakt) en aardbeien. Het was nog best lekker!

heb jij ook wel eens zo iets meegemaakt?Geen opmerkingen:

Een reactie posten