zondag 22 september 2013

tips om regenachtige herfstdagen te overleven.

ik zei het gisteren al: het word herfst. En herfst betekent regen, storm en veel binnen zitten. Binnen zitten is niet altijd leuk en je kan je helemaal dood vervelen. Vandaar dat ik jullie in dit artikel tips geef om de regenachtige dagen door te komen.
ga naar de bieb.
fiets door de regen naar de bieb en haal een paar boeken. Veel mensen zeggen dat ze niet van lezen houden maar je kan altijd wat leuks vinden. Je kan ook tijdschriften, films, muziek en bij mijn bieb zelfs games lenen. Dus als je alle films al 10x hebt gezien, alle games hebt uitgespeeld en al je muziek stuk hebt geluisterd is de bieb een goede optie. Je kan  altijd wel wat lenen waarmee je jezelf goed vermaakt, ze hebben heel veel keus. Als je op een rustige plek wil lezen is de bieb ook een goede optie, het is daar altijd rustig.

boekentips:
Wonder- R.J. Palacio
Mijn zus woont op de schoorsteenmantel- Annabel Pitcher
Mijn bonzend hart- Alf Kjetil Walgermo
Alleen op de wereld- Hector Malotfilms en series?
heb je wat afleveringen van je favoriete serie gemist? Of is er nog een film die je graag wilt zien? Zoek op internet wat sites op waar je gratis films en series kan downloaden, nodig wat vriendinnen uit en je gezellige dagje kan beginnen. Er zijn genoeg leuke series en films en er zijn ook veel sites waar je die op kan kijken. Met google kom je een heel eind!

filmtips:
I am Sam
the Hungergames
Intouchables
Etre et Avoircreatief zijn
niet iedereen vind het leuk om creatief bezig te zijn maar op regenachtige dagen is het de perfecte tijd om dat te doen! Je kan leuke DIY's op internet opzoeken of zelf iets bedenken. Als je het durft kan je ook zelf DIY's gaan maken en die op youtube zetten. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Lekker muziekje op, genoeg materiaal en beginnen maar! Je zult zien dat er prachtige dingen uitkomen.Je kamer
wat ook prima kan is je kamer eens goed opruimen, schoonmaken en de indeling veranderen. Is altijd leuk en een prima besteding als het zo regent buiten. En je kamer ziet er meteen een stuk mooier uit na een dag poetsen. Je geeft je kamer ook meteen een nieuwe look door wat dingen te veranderen. Kleine dingen kunnen een groot verschil geven! Zoek anders wat inspiratie op op het internet. Er zijn genoeg mooi plaatjes of blogs met ideeën. En het hoeft ook niks te kosten.


leer jezelf iets.
iedereen wil altijd wel wat leren, de een wil piano leren spelen, de ander wil een andere taal leren spreken. Op youtube kan je tutorials vinden over van alles en nog wat. Make up, muziek, nail art. Typ het in en je vind vast wel iets leuks. Je kan op youtube ook heel veel verschillende popnummers voor op de piano of anderen instrumenten en heel veel zijn er niet eens zo moeilijk. Als je geen muziekinstrumenten thuis hebt kan je ook gewoon gaan zingen.
bron: nailnerdjess.com 

en als laatste tip: geniet ervan. Voordat je het weet is het weer zomer en kan je al die binnen dingen niet meer doen. Maak er nu gebruik van dat het zulk slecht weer is want in de zomer zou je willen dat het weer wat vaker regent.

heb jij nog goede tips voor als het regent buiten?

1 opmerking:

  1. Toffe tips. Het is nu geen herfst, maar niettemin regenachtig. Het lijkt me heel gaaf om een instrument, piano bijv. te leren spelen. En inderdaad gewoon genieten ervan.

    BeantwoordenVerwijderen